ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστά Κρεμμύδια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γεμιστά κρεμμύδια.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Υλικά

8 κρεμμύδια κόκκινα

250 γρ. μανιτάρια φρέσκα

1 κ.σ. πελτέ

2 κ.σ. βούτυρο

200 ml. λευκό κρασί

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τις άκρες τους.

Τα χαράζουμε μέχρι τη μέση, τα ανοίγουμε προσεκτικά και κρατάμε τα 3 μεγάλα φύλλα (το υπόλοιπο μέρος το κρεμμυδιού το χρησιμοποιούμε σε άλλα φαγητά).

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.

Σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε με το βούτυρο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.

Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Γεμίζουμε τα κρεμμύδιακαι τα βάζουμε στη γάστρα ή στο ταψί.

Τα περιχύνουμε με το κρασί, ελαιόλαδο και επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Τα σκεπάζουμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μετά βγάζουμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε λίγο ακόμη να ροδίσουν.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.