ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιταράκια της Μήλου

Η συνταγή για τα παραδοσιακά πιταράκια της Μήλου.

ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

Για τη ζύμη:

• 1/2 κιλό αλεύρι

• 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

• 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι

• 2 ποτήρια χλιαρό νερό (μπορεί και λίγο περισσότερο ανάλογα πόσο μαλακιά είναι η ζύμη μας, θέλουμε να μην κολλάει στα χέρια μας)

Για τη γέμιση:

• 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο ρεντέ

• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο

• 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σιγά - σιγά το χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου.

Ανακατεύουμε το τυρί με το τριμμένο κρεμμύδι και βάζουμε το πιπέρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα ένα πιατάκι του καφέ κόβουμε σε μικρά φύλλα.

Παίρνουμε το φυλλαράκι και βάζουμε λίγη γέμιση.

Όσο πιάνουν τα 3 δάκτυλά μας (όχι περισσότερο γιατί θα ανοίξουν στο τηγάνισμα).

Με ένα πιρούνι κλείνουμε την ζύμη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα πιταράκια.

Επίσης...

Πιπεριές με Τυριά

Η συνταγή για πιπεριές με τυριά.

Τυροπιτάκια της Στιγμής

Η συνταγή για τυροπιτάκια της στιγμής.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κροκέτες με Γραβιέρα και Κολοκύθια

Η συνταγή για κροκέτες με γραβιέρα και κολοκύθια.

Πίτσα με Αραβικές Πίτες

Πώς θα φτιάξετε πίτσα σε χρόνο-ρεκόρ.

Τυρόπιτα με Κρέμα

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με κρέμα.

Απλό και Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα απλό και γρήγορο σουφλέ.

Λουκουμάδες με Tυρί Κύθνου

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με τυρί Κύθνου.

Αλμυρό Κέικ με 3 Τυριά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με 3 τυριά.

Πίτα χωρίς Φύλλο

Πώς θα φτιάξεις πίτα χωρίς φύλλο.

Πιτάκια με Κοπανιστή Μυκόνου

Η συνταγή για πιτάκια με κοπανιστή Μυκόνου.

Γραβιερολουκουμάδες

Πώς θα φτιάξεις γραβιερολουκουμάδες.

Πρασοτυρόπιτα

Πώς θα φτιάξεις πρασοτυρόπιτα.