ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιταράκια της Μήλου

Η συνταγή για τα παραδοσιακά πιταράκια της Μήλου.

ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

Για τη ζύμη:

• 1/2 κιλό αλεύρι

• 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

• 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι

• 2 ποτήρια χλιαρό νερό (μπορεί και λίγο περισσότερο ανάλογα πόσο μαλακιά είναι η ζύμη μας, θέλουμε να μην κολλάει στα χέρια μας)

Για τη γέμιση:

• 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο ρεντέ

• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο

• 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σιγά - σιγά το χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου.

Ανακατεύουμε το τυρί με το τριμμένο κρεμμύδι και βάζουμε το πιπέρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα ένα πιατάκι του καφέ κόβουμε σε μικρά φύλλα.

Παίρνουμε το φυλλαράκι και βάζουμε λίγη γέμιση.

Όσο πιάνουν τα 3 δάκτυλά μας (όχι περισσότερο γιατί θα ανοίξουν στο τηγάνισμα).

Με ένα πιρούνι κλείνουμε την ζύμη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα πιταράκια.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.