ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα στο Χέρι

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη εναλλακτική τυρόπιτα.

ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. ξίδι

λίγο αλάτι

2 κ.σ. λάδι

Για τη γέμιση:

250 ml νερό

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

150 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο

150 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο

350 γρ. ντομάτες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες

ξερή ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Ανακατεύουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε πέντε φύλλα - τρία κάτω και δύο επάνω.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε το πρώτο φύλλο, επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές, βάζουμε τη γέμιση και τα άλλα δύο φύλλα λαδωμένα από πάνω.

Χαράζουμε την πίτα ελαφρά.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.