ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασολάκια Γιουβέτσι στη Γάστρα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια γιουβέτσι στη γάστρα.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά

1 κιλό φασολάκια φρέσκα, τρυφερά καθαρισμένα

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

1 ποτήρι λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ζεματάμε τα φασολάκια σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε και βάζουμε τα φασολάκια σε γάστρα σκεπαστή.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αλατίζουμε το φαγητό μας κι ανακατεύουμε.

Αραδιάζουμε τις ντομάτες, από πάνω προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι το λάδι και λίγο νερό.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν τα φασολάκια έχουν ψηθεί και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους.

Εάν θέλουμε ξεσκεπάζουμε το γιουβέτσι μας προς το τέλος του ψησίματος.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.