ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψητά Καλαμαράκια με Πουρέ Ρεβιθιών

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλαμαράκια με πουρέ ρεβιθιών.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΡΕΒΙΘΙ

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

200 γρ. βρασμένα ρεβίθια

2 σκελ. σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

50 γρ. κουκουνάρι

1 κ.γλ. πικάντικη πάπρικα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Βάλτε στον πολυκόπτη τα ρεβίθια, τον χυμό λεμονιού, 100 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο και λίγο αλάτι και πολτοποιήστε τα.

Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και ψήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητική σχάρα.

Ραντίστε τα με ελαιόλαδο και αλατίστε τα μόλις ψηθούν.

Απλώστε στο πιάτο τον πουρέ ρεβιθιών, ακουμπήστε επάνω τα καλαμαράκια και πασπαλίστε με το κουκουνάρι και την πάπρικα.

Tip

Τα καλαμαράκια χρειάζονται 2'-3' ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία στο γκριλ, στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

Επίσης...

Vitello Tonnato

Η πιο νόστιμη συνταγή για vitello tonnato.

Μπακαλιάρος με Σάλτσα Μουστάρδας

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σάλτσα μουστάρδας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Ψαριού

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ψαριού.

Χταποδοκεφτέδες

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους χταποδοκεφτέδες.

Σολομός με Μπρόκολο

Πώς θα φτιάξεις τον πιο νόστιμο και υγιεινό σολομό με μπρόκολο.

Nigiri Μυδοπίλαφο του Δημήτρη Δημητριάδη

Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον σεφ του Artisanal.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Spring Rolls με Γαρίδες

Η πιο εύκολη συνταγή για τα αυθεντικά βιετναμέζικα spring rolls με γαρίδες.

Χταποδόπιτα

Τη χταποδόπιτα μας την έμαθε η Κεφαλλονιά. Εκεί ένα κομμάτι αντιστοιχεί σε ένα χορταστικότατο γεύμα, αφού τη φτιάχνουν με πολλά υλικά, που μπαίνουν ανάμεσα σε δύο χοντρά φύλλα.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Μπαρμπούνια με Λεμονόφυλλα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπαρμπούνια με λεμονόφυλλα.

Γαρίδες σε Κρούστα με Λευκό Ταραμά του Βασίλη Τζίμα

Μία συνταγή από τον γνωστό σεφ που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σου.