ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σούπα με Κίτρινη Κολοκύθα, Ψητό Προσούτο και Φασκόμηλο

Πώς θα φτιάξετε μία πεντανόστιμη σούπα με κίτρινη κολοκύθα, ψητό προσούτο και φασκόμηλο.

ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Υλικά

500 γρ. κίτρινη κολοκύθα

4 κ.σ. βούτυρο

2 πατάτες

2 πράσα

1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ

3-4 φύλλα φασκόμηλο

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

250 ml κρέμα γάλακτος

4 φέτες προσούτο

ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα σε φέτες και τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.

Σοτάρετε στο βούτυρο όλα τα λαχανικά μαζί και προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και το φασκόμηλο. Αλατοπιπερώστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Σοτάρετε το τριμμένο τζίντζερ σε μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντας για να μην καεί και πικρίσει.

Απλώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε ένα ρηχό ταψί και βάλτε στη σειρά τις φέτες του προσούτο.

Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Μόλις μαγειρευτεί η σούπα, περάστε την από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα και ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος και το σοταρισμένο τζίντζερ.

Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με το προσούτο και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Εναλλακτικά, γαρνίρετε τη σούπα με ψητό ή βραστό φιλέτο κοτόπουλου ή με τριμμένη παρμεζάνα.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.