ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Υλικά

400 γρ. φασόλια, που έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες

1 κ.γλ. κύμινο

γαρίφαλο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες

2 κ.γλ. ζάχαρη

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

Για τον κιμά

250 γρ. κιμά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι

Για τη γρήγορη κρέμα

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

3 αυγά

1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος. Τα στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μαζί με όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τα φασόλια, σβήνουμε με την ντομάτα, που της έχουμε προσθέσει τη ζάχαρη, αλατίζουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε το φαγητό μας σκεπασμένο μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Στο τέλος βάζουμε και τον μαϊντανό.

Στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί τα φασόλια.

Ετοιμάζουμε τον κιμά: Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μίγμα μπαχαρικών, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά επάνω στα φασόλια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα με τα αυγά και το τυρί. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στον κιμά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για ½ ώρα περίπου.

Tip

Γίνεται και με φακές. Οι κόκκινες μάλιστα, που λιώνουν στο μαγείρεμα, δίνουν ένα αποτέλεσμα πιο ομοιόμορφο, που μοιάζει με πουρέ.

Επίσης...

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.