ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Εύκολα Κεκάκια με Λεμόνι, Φέτα και Κολοκυθάκι

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά

1 μεγάλο κολοκύθι σε κυβάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

150 γρ. φέτα

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

½ φακελάκι μαγιά σε σκόνη (ή 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ)

λίγο θυμάρι

το πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για τα φορμάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρτουμε το κολοκυθάκι μέχρι να μαραθεί.

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη φέτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και με ένα πιρούνι τη σπάμε σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Λαδώνουμε φορμάκια για μάφιν ή για μικρά κεκάκια και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 25' ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε.

Tip

Στο σερβίρισμα ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι, που θα ανακατέψουμε με λίγη πάπρικα, αλάτι και ελαιόλαδο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.