ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Ογκρατέν με Μπεσαμέλ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Υλικά

1 κιλό πατάτες

500 γρ. ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα

2 κρόκους

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προσθέστε τους κρόκους, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και κατεβάστε την μπεσαμέλ από την εστία.

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες και βράστε τις σε αλατισμένο νερό για 10'.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και ανακατέψτε τα με τον μαϊντανό.

Σε πυρίμαχο σκεύος στρώστε λίγη μπεσαμέλ, απλώστε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες και τα κρεμμύδια και ρίξτε λίγη παρμεζάνα και ρεγκάτο.

Απλώστε λίγη μπεσαμέλ και με την ίδια σειρά στρώστε τα υπόλοιπα υλικά.

Κρατήστε λίγη παρμεζάνα για να την απλώσετε στην επιφάνεια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.

Τip

Αρωματίστε με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ή φρέσκια ρίγανη.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.