ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτσα Σφολιάτας με Πλευρώτους και Πέστο Πράσινης Ελιάς

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

12 φέτες μπέικον

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες

200 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Για το πέστο πράσινης ελιάς

150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

100 ml ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό

50 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε δύο δίσκους από τα φύλλα σφολιάτας με διάμετρο 30 εκατοστά.

Τρυπήστε τα στην επιφάνεια, απλώστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 180°C για 20'.

Πολτοποιήστε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά για το πέστο πράσινης ελιάς. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ψιλοκόψτε το μπέικον.

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3'-4' και αλατοπιπερώστε τα.

Απλώστε το πέστο πράσινης ελιάς στα φύλλα της σφολιάτας, μετά πασπαλίστε με την τριμμένη γραβιέρα και απλώστε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Ψήστε για 20' ακόμα και σερβίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Tip

Δοκιμάστε μια ποικιλία μανιταριών και σοτάρετέ τα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πριν τα απλώσετε στη βάση της πίτσας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.