ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτσα Σφολιάτας με Πλευρώτους και Πέστο Πράσινης Ελιάς

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

12 φέτες μπέικον

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες

200 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Για το πέστο πράσινης ελιάς

150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

100 ml ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό

50 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε δύο δίσκους από τα φύλλα σφολιάτας με διάμετρο 30 εκατοστά.

Τρυπήστε τα στην επιφάνεια, απλώστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 180°C για 20'.

Πολτοποιήστε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά για το πέστο πράσινης ελιάς. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ψιλοκόψτε το μπέικον.

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3'-4' και αλατοπιπερώστε τα.

Απλώστε το πέστο πράσινης ελιάς στα φύλλα της σφολιάτας, μετά πασπαλίστε με την τριμμένη γραβιέρα και απλώστε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Ψήστε για 20' ακόμα και σερβίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Tip

Δοκιμάστε μια ποικιλία μανιταριών και σοτάρετέ τα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πριν τα απλώσετε στη βάση της πίτσας.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.