ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαβράκι στο Χαρτί με Σαλάτα Παντζαριών

ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ

Υλικά

4 λαβράκια

2 λεμόνια σε φέτες

αλάτι

ελαιόλαδο

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

4 βρασμένα παντζάρια

2 μήλα

2 κ.σ. μουστάρδα

4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

τρυφερά φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε στην κοιλιά κάθε ψαριού 2-3 φέτες λεμονιού και από ένα κλωναράκι θυμάρι και δεντρολίβανο. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι. Τυλίξτε κάθε ένα ψάρι ξεχωριστά με λαδόκολλα.

Ψήστε τα στους 180°C για 25'.

Ετοιμάστε μια βινεγκρέτ με 100 ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλάτι. Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και περιχύστε τα με τη βινεγκρέτ.

Αφήστε τα να μαριναριστούν μέχρι να ψηθούν τα ψάρια.

Ετοιμάστε τη σαλάτα βάζοντας στη βάση τα παντζάρια με τα τρυφερά σαλατικά, μετά απλώστε τα μήλα και περιχύστε με τη βινεγκρέτ.

Όταν ψηθούν τα ψάρια, ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα και σερβίρετε.

Tip

Όπως και αν ψήσετε τα ψάρια, στη λαδόκολλα, στον φούρνο ή στη σχάρα, βάλτε φέτες λεμονιού και μυρωδικά στην κοιλιά τους.

Επίσης...

Πίτα με Γαύρο στο Τηγάνι

Ποιος είπε ότι τα ψάρια δεν γίνονται πίτα; Ένα μικρό φρέσκο ψαράκι γίνεται μεζές-λιχουδιά σε μια γρήγορη πίτα στο τηγάνι.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.