ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαβράκι στο Χαρτί με Σαλάτα Παντζαριών

ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ

Υλικά

4 λαβράκια

2 λεμόνια σε φέτες

αλάτι

ελαιόλαδο

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

4 βρασμένα παντζάρια

2 μήλα

2 κ.σ. μουστάρδα

4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

τρυφερά φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε στην κοιλιά κάθε ψαριού 2-3 φέτες λεμονιού και από ένα κλωναράκι θυμάρι και δεντρολίβανο. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι. Τυλίξτε κάθε ένα ψάρι ξεχωριστά με λαδόκολλα.

Ψήστε τα στους 180°C για 25'.

Ετοιμάστε μια βινεγκρέτ με 100 ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλάτι. Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και περιχύστε τα με τη βινεγκρέτ.

Αφήστε τα να μαριναριστούν μέχρι να ψηθούν τα ψάρια.

Ετοιμάστε τη σαλάτα βάζοντας στη βάση τα παντζάρια με τα τρυφερά σαλατικά, μετά απλώστε τα μήλα και περιχύστε με τη βινεγκρέτ.

Όταν ψηθούν τα ψάρια, ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα και σερβίρετε.

Tip

Όπως και αν ψήσετε τα ψάρια, στη λαδόκολλα, στον φούρνο ή στη σχάρα, βάλτε φέτες λεμονιού και μυρωδικά στην κοιλιά τους.

Επίσης...

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

Χταπόδι Κρασάτο με Φάβα

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο χταπόδι με φάβα.

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.