Follow us

Ψητές Σαρδέλες με Σάλτσα Πιπεριάς

ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες

½ ματσάκι μαϊντανό

2 λεμόνια κομμένα σε φέτες

Για τη σάλτσα

2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.γλ. Κόλιαντρο σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη σάλτσα πιπεριάς πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλατίζοντας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Καθαρίστε τις σαρδέλες και, αφού τις ξεπλύνετε, αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Κόψτε 4 φύλλα λαδόκολλας και μοιράστε τις σαρδέλες. Περιχύστε τις με τη σάλτσα πιπεριάς και ανακατέψτε. Μοιράστε τις φέτες λεμονιού στα πακέτα και κλείστε τα διπλώνοντας τις άκρες.

Βάλτε τα πακέτα στο ταψί και ψήστε στους 180°C για 15'. Μετά ανοίξτε τα, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Tip

Η αρωματική σάλτσα πιπεριάς σε αυτή τη συνταγή ισορροπεί τη λιπαρή γεύση της σαρδέλας.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.