ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

5 μεγάλα πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

5-6 κλωναράκια άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

λίγο αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

½ λίτρο κρέμα γάλακτος

100 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα πράσα. Όταν γυαλίσουν, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, τα τυριά και την κρέμα.

Μεταφέρουμε σε ταψάκι τα λαχανικά και τα καλύπτουμε με το μείγμα της κρέμας.
Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tip

Αν θέλουμε, προσθέτουμε σοταρισμένο μπέικον, λουκάνικο ή καπνιστό ζαμπόν.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.