ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

5 μεγάλα πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

5-6 κλωναράκια άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

λίγο αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

½ λίτρο κρέμα γάλακτος

100 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα πράσα. Όταν γυαλίσουν, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, τα τυριά και την κρέμα.

Μεταφέρουμε σε ταψάκι τα λαχανικά και τα καλύπτουμε με το μείγμα της κρέμας.
Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tip

Αν θέλουμε, προσθέτουμε σοταρισμένο μπέικον, λουκάνικο ή καπνιστό ζαμπόν.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Αλμυρό Κέικ με Σπανάκι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι.