ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φιλέτα Μπακαλιάρου με Σάλτσα Ελιάς και Λιαστής Ντομάτας

ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Υλικά

700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου

2 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

2 κ.σ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. λευκό κρασί

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

250 ml ζωμό λαχανικών

10 ελιές ψιλοκομμένες

4 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

2 κ.σ. κουκουνάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε εκεί τα φιλέτα.

Ανακατέψτε το τριμμένο ψωμί με τον μαϊντανό, τα μυρωδικά, το κρασί και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 30'.

Όσο ψήνεται ο μπακαλιάρος, ετοιμάστε τη σάλτσα: Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα τον ζωμό με τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες και βράστε το μείγμα σε μέτρια ένταση για λίγη ώρα, μέχρι σχεδόν να στεγνώσει.

Ρίξτε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα υλικά.

Σερβίρετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου με τη σάλτσα.

Επίσης...

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Καλκάνι με Πάτατες

Μία θαυμάσια συνταγή για καλκάνι με πατάτες.

Σουπιές Κρασάτες με Κανέλα

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες με κανέλα.

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

Οι πιο Νόστιμες Γαρίδες Tempura

Η συνταγή για γαρίδες tempura.

Φιλέτα Ψαριού Ψημένα σε Μαρουλόφυλλα

Η συνταγή για φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα.

Τηγανητό Ρύζι με Γαρίδες και Καλαμπόκι

Πώς θα φτιάξετε το απόλυτο τηγανητό ρύζι με γαρίδες και καλαμπόκι.

Τηγανητός Μπακαλιάρος με Σάλτσα από Ταχίνι και Μέλι

Πολλοί δεν αγαπούν τη σκορδαλιά. Αυτή η πανεύκολη σάλτσα, που γίνεται με ένα ανακάτεμα, δίνει μια πρωτότυπη παρέα στον κλασικό μπακαλιάρο.