ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τσιπούρες στο Φούρνο με Πατάτες, Πιπεριές και Σαφράν

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

4 τσιπούρες

ελαιόλαδο

500 γρ. κρεμμυδάκια

500 γρ. ντοματίνια

4 χρωματιστές πιπεριές

500 γρ. μικρές πατάτες

λίγο σαφράν

4-5 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια στη μέση, τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.

Ανακατέψτε τα και βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Αφήστε το σαφράν σε 1 φλιτζάνι νερό για λίγα λεπτά και ρίξτε το στο μείγμα των λαχανικών.

Αλατίστε, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε ανάμεσα στα λαχανικά τα κλωναράκια της μαντζουράνας.

Σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30' στον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Ετοιμάστε τις τσιπούρες για ψήσιμο: αλείψτε τις με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τις.

Ξεσκεπάστε τα λαχανικά, ακουμπήστε επάνω τις τσιπούρες και συνεχίστε το ψήσιμο για 25'-30' ακόμα.

Τip

Πιάτο της νότιας Ισπανίας, με ξεχωριστά αρώματα και γεύση.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.