ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βελουτέ με Μανιτάρια και Ψωμί

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ

Υλικά

1 κιλό λευκά μανιτάρια σε φετάκια

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

8 φέτες ψωμί του τοστ

600 ml φρέσκο γάλα

5-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2'-3'.

Προσθέτουμε το ψωμί σε μπουκιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 1' ακόμα.

Σβήνουμε με το γάλα, προσθέτουμε 500 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20'.

Πολτοποιούμε καλά τη σούπα και σερβίρουμε με τον μαϊντανό.

Tip

Μισό φλιτζάνι τραχανάς, φακές (μαύρες ή κόκκινες), φάβα, μαυρομάτικα, ροβίτσα, αλλά και ταπιόκα δίνουν το απόλυτο βελούδο σε οποιαδήποτε σούπα. Το ίδιο κι ένα ψιλό ζυμαρικό, π.χ. κουσκουσάκι, ή λίγο ρύζι γλασέ.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.