ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιτάκια με Πατάτα, Πράσο και Φέτα

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

12 φύλλα κρούστας

750 γρ. πατάτες

3 μεγάλα πράσα, μόνο το άσπρο μέρος

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

150 γρ. τριμμένη φέτα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

3 αυγά

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τις σε αλατισμένο νερό για 15' και στραγγίξτε τις.

Κόψτε σε πολύ λεπτές ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν, αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τις πατάτες, τον άνηθο, τη φέτα και 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τα υλικά.

Αλείψτε ένα φύλλο κρούστας με ελαιόλαδο, διπλώστε το στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, αλείψτε το ξανά με ελαιόλαδο και ξαναδιπλώστε το. Βάλτε 2 κουταλιές από το μείγμα στη μία άκρη του φύλλου, διπλώστε το τριγωνικά και συνεχίστε το τύλιγμα μέχρι να σχηματίσετε ένα τρίγωνο πιτάκι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε τα υπόλοιπα πιτάκια.

Χτυπήστε το αυγό που περίσσεψε και αλείψτε τα πιτάκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.

Τip

Πασπαλίστε τα πιτάκια με μαυροκούκι, που ταιριάζει πολύ με τη γέμιση και τους δίνει ωραία εμφάνιση.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.