ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σούπα Βελουτέ με Πιπεριές Φλωρίνης

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Υλικά

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πατάτα σε κυβάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 30' στον φούρνο στους 180°C.

Κλείνουμε τις πιπεριές σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές. Τις ξεφλουδίζουμε έτσι μετά ευκολότερα. Πετάμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις πιπεριές. Σβήνουμε με νερό, όσο να σκεπάζει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'.

Πολτοποιούμε τη σούπα, τσεκάρουμε το αλάτι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά γιαούρτι.

Tip

Αν βιαζόμαστε, την κάνουμε με έτοιμες ψημένες πιπεριές, αλλά δεν έχει το ίδιο άρωμα.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.