ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

500 γρ. κριθαράκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

100 ml λευκό κρασί

2 ντομάτες τριμμένες

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα καλαμαράκια και ψιλοκόψτε τα πλοκάμια τους. Αν είναι μεγάλα, κόψτε το σώμα τους σε ροδέλες.

Σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σβήστε με το κρασί, αφήστε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε 3-4 κουταλιές νερό, τον βασιλικό και τον μαϊντανό.

Αλατίστε, προσθέστε μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε τα καλαμαράκια για 30'.

Προσθέστε άλλα 750 ml νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό ρίξτε το κριθαράκι.

Ανακατέψτε, αδειάστε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος και συνεχίστε το μαγείρεμα στον φούρνο για 20' ακόμα στους 180°C.

Σερβίρετε στα πιάτα, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τip

Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με σουπιές, γαρίδες ή φρέσκα μύδια (τα μύδια θα τα ρίξετε στην κατσαρόλα τα τελευταία 5').

Επίσης...

Πίτα με Γαύρο στο Τηγάνι

Ποιος είπε ότι τα ψάρια δεν γίνονται πίτα; Ένα μικρό φρέσκο ψαράκι γίνεται μεζές-λιχουδιά σε μια γρήγορη πίτα στο τηγάνι.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.