ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

500 γρ. κριθαράκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

100 ml λευκό κρασί

2 ντομάτες τριμμένες

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα καλαμαράκια και ψιλοκόψτε τα πλοκάμια τους. Αν είναι μεγάλα, κόψτε το σώμα τους σε ροδέλες.

Σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σβήστε με το κρασί, αφήστε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε 3-4 κουταλιές νερό, τον βασιλικό και τον μαϊντανό.

Αλατίστε, προσθέστε μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε τα καλαμαράκια για 30'.

Προσθέστε άλλα 750 ml νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό ρίξτε το κριθαράκι.

Ανακατέψτε, αδειάστε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος και συνεχίστε το μαγείρεμα στον φούρνο για 20' ακόμα στους 180°C.

Σερβίρετε στα πιάτα, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τip

Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με σουπιές, γαρίδες ή φρέσκα μύδια (τα μύδια θα τα ρίξετε στην κατσαρόλα τα τελευταία 5').

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.