ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατέ από Συκωτάκια Πουλιών

ΠΑΤΕ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ

Υλικά

Υλικά για 8-10 άτομα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 μέτρια

250 γρ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1½ κ.γλ. θυμάρι φρέσκο

1½ κ.γλ. μαντζουράνα

1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 μεγάλο σφηνάκι κονιάκ

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

125 γρ. + 25 γρ. βούτυρο αγελάδος

αλάτι,πιπέρι

ψωμί για φρυγάνισμα

ροζ πιπέρι σε κόκκους για το ντεκόρ και το άρωμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα εντόσθια από τις ίνες και τα ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβονται καλύτερα αν τα αφήσουμε για ½ ώρα στην κατάψυξη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια μαζί με το μείγμα μπαχαρικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι (το φρέσκο ταιριάζει περισσότερο από το ξερό), αλατοπίπερο και τη μαντζουράνα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ψηθούν τα συκωτάκια. Σβήνουμε με το κονιάκ.

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με τα 25 γρ. βούτυρο και τον μαϊντανό, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Στρώνουμε το πατέ σε μια μικρή φόρμα για κέικ. Λιώνουμε τα 125 γρ. βούτυρο και το απλώνουμε ζεστό πάνω από το πατέ.

Το συντηρούμε έως και για μία εβδομάδα στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με κόκκους ροζ πιπεριού.

Tip

Ταιριάζει με οποιοδήποτε ψωμί, αρκεί να είναι φρυγανισμένο και ζεστό. Επίσης ταιριάζει με αγγουράκι ή κρεμμύδι τουρσί ή με μια γλυκόξινη μαρμελάδα από ντομάτα, πιπεριά ή κρεμμύδι.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.