ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αυθεντική Panzanella

ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΖΑΝΕΛΑ

Υλικά

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

2 ντομάτες

5-6 φύλλα από τρυφερό μαρούλι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 αγγούρι

2 κ.σ. κάππαρη

2 κ.γλ. ξερό βασιλικό

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

ξίδι μπαλσάμικο

αλάτι

Εκτέλεση

Κόψτε τις φέτες του ψωμιού σε μικρότερα κομμάτια και απλώστε τα σε ένα ρηχό ταψί.

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15' ή μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Μόλις ψηθούν, αλατίστε τα, περιχύστε τα με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και λίγο ξερό βασιλικό και ανακατέψτε τα.

Κόψτε τις ντομάτες και τα φύλλα του μαρουλιού σε μικρότερα κομμάτια, ψιλοκόψτε το αγγούρι και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι. Αλατίστε και ανακατέψτε με την κάππαρη, την υπόλοιπη ποσότητα του ξερού βασιλικού, τον μαϊντανό, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο.

Προσθέστε στα σαλατικά τα ψημένα κομμάτια του ψωμιού, ανακατέψτε τη σαλάτα και σερβίρετε.

Τip

Ένα προζυμένιο χωριάτικο ψωμί με σφιχτή ψίχα είναι ιδανικό γι’ αυτή τη σαλάτα.


Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.