ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Γκρατινέ με Μανιτάρια και Μπέικον

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

2 κουτ. σούπας βούτυρο

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

500 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα για την επιφάνεια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το μπέικον.
Ρίξτε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.

Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και ρίξτε το δεντρολίβανο, το ρεγκάτο και το μείγμα με τα σοταρισμένα μανιτάρια.

Ανακατέψτε, αδειάστε το μείγμα στο ταψί, περιχύστε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50 λεπτά, ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 7-8 λεπτά.

Τip

Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το φαγητό μέχρι και μία μέρα πριν, να το αφήσετε στο ψυγείο και να το ψήσετε λίγο πριν το σερβίρετε.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.