ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χταποδάκι Λουκούμι

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1½ κιλό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι μπαλσάμικο

4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο

1 δαφνόφυλλο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά.

Το αλείφουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο και το τοποθετούμε μαζί με το δαφνόφυλλο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος.

Το τυλίγουμε σε πακέτο και το ξανατυλίγουμε πολύ καλά και αεροστεγώς με ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι χαρτί.
Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα και ψήνουμε το χταπόδι για 2 ώρες.

Στη συνέχεια το ανοίγουμε και ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει εντελώς το χταπόδι. Αν χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο, το ολοκληρώνουμε με ανοιχτή τη λαδόκολλα.

Το σερβίρουμε κομμένο σε μπουκίτσες, με το ζουμάκι του, λίγο λεμόνι, φρέσκο ελαιόλαδο και ρίγανη.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χταπόδι με μικρούς μοσχιούς, που είναι πιο οικονομικοί, ή με καλαμάρι.

Επίσης...

Καλαμαράκια Σαγανάκι με Κρητική Γραβιέρα

Το παραδοσιακό σαγανάκι παντρεύεται με τα θαλασσινά, σε μία λευκή συνταγή.

Ταραμοσαλάτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και γρήγορη ταραμοσαλάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Tηγανητός Γαλέος με Kουρκούτι

Η συνταγή για τον πιο εύκολο και νόστιμο τηγανητό γαλέο με κουρκούτι.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Γιουβέτσι στην Κατσαρόλα με Σουπιές

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι στην κατσαρόλα.

Ψαρόσουπα Κόκκινη Γιαχνί

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ψαρόσουπα γιαχνί.

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

Σουπιές Γιαχνί με Χόρτα

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές γιαχνί με χόρτα.

Σουπιές με Αρακά

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές με αρακά.

Θράψαλα Γιουβέτσι με Σπανάκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γιουβέτσι καλαμαριού με σπανάκι.

Μπακαλιάρος με Μπάμιες στο Φούρνο

Η συνταγή ταιριάζει με όλα τα ψάρια: συναγρίδα σε φέτες, μπακαλιάρο παστό, αλλά και με μικρότερα ψαράκια, όπως οι γόπες. Ταυτόχρονα δίνει μια άλλη γευστική ένταση στα κατεψυγμένα ψάρια του ωκεανού, που δεν έχουν και πολλή νοστιμιά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.