Υλικά
300 γρ. φρέσκο θράψαλο ή φρέσκο καλαμάριΥλικά
40 γρ. μυζήθρα
Για το πέστο βασιλικού
1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, πλυμένο καλά και στεγνωμένο
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το θράψαλο, το σχίζουμε κατά μήκος και το ανοίγουμε σε φιλέτο.
Το ψήνουμε στο grill σε πολύ δυνατή φωτιά (προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ, γιατί θα σκληρύνει).Ετοιμάζουμε το πέστο προσθέτοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε το θράψαλο σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώνουμε επάνω το πέστο.
Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα θρυμματισμένη και λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.