Follow us

Αχιβάδες σκορδάτες

Αχιβάδες σκορδάτες

Υλικά

Υλικά

300 γρ. αχιβάδες ζωντανές

40 ml ε.π. ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

30 ml λευκό ξηρό κρασί

Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε πολύ καλά τις αχιβάδες.

Σοτάρουμε σε τηγάνι το σκόρδο, το τσίλι και τον μαϊντανό.

Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τις αχιβάδες.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε στο τηγάνι έτοιμο βρασμένο σπαγγέτι al dente, ετοιμάζοντας έτσι μια εξαιρετική μακαρονάδα.*H συνταγή είναι του σεφ Διονύση Πλιάτσικα από το εστιατόριο Zeen, στα Χανιά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.