Υλικά
1.300 κ. φτερούγες κοτόπουλουΥλικά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. ντομάτες ώριμες
120 ml κόκκινο ξηρό κρασί
⅓ φλ. ελαιόλαδο
4 κόκκοι μπαχάρι
½ κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
Αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τις φτερούγες.
Περνάμε από τη μουλινέτα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Αλευρώνουμε τις φτερούγες, τις τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το μπαχάρι, την κανέλα και το λιωμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το φαγητό.
Πετάμε το μπαχάρι και σερβίρουμε τις φτερούγες περιχυμένες με τη σάλτσα τους με συνοδεία από λευκό ρύζι ή ζυμαρικά ή πατάτες βραστές ή τηγανητές ή πατάτες πουρέ.
A.T.