Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα Υλικά
1 lt ζεστό νερό
¼ φλ. αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. βούτυρο
¼ φλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. φρέσκα φυλλαράκι από θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα
1 λεμόνι ακέρωτο καλοπλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο: ανακατεύουμε το ζεστό νερό και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά.
Για να τα χρησιμοποιήσουμε, τα βγάζουμε από την άλμη, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, το βούτυρο λιωμένο, τον χυμό λεμονιού και το θυμάρι (ή τη ρίγανη ή τη ματζουράνα) και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και τοποθετούμε επάνω τα στήθη του κοτόπουλου.
Γυρίζουμε με λαβίδα κάθε στήθος μια -δυο φορές ώστε να αλειφθεί καλά με το αρωματικό μείγμα του βουτύρου και αλατοπιπερώνουμε.
Αραδιάζουμε τις φέτες λεμονιού επάνω στα φιλέτα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε μέσα από το σκεύος.Α.Τ.