Follow us

Ντομάτες ψητές με αρωματικά βότανα

Ντομάτες ψητές με αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

4 ώριμες σφιχτές ντομάτες

3 σκελίδες σκόρδο

9 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

1 φλ. από διάφορα φρέσκα αρωματικά βότανα  (βασιλικός, δεντρολίβανο, ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, κλπ)

Χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση.

Τις σφίγγουμε να φύγουν οι σπόροι και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις ντομάτες τη μια δίπλα στην άλλη με την κομμένη μεριά προς τα πάνω, αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε μέχρι να ζαρώσει η φλούδα τους και να καψαλιστεί η επιφάνεια.

Τις βγάζουμε και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει.

Σβήνουμε την εστία και ρίχνουμε τα αρωματικά βότανα.

Ανακατεύουμε να ενωθούν με το ελαιόλαδο και να βγάλουν τα αρώματά τους και μοιράζουμε το μείγμα επάνω στις ψημένες ντομάτες.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως, μαζί με ψημένο ψωμί ολικής αλέσεως, τυρί και συνοδεύουμε με ούζο ή τσίπουρο.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.