Follow us

Πεσκανδρίτσα με λευκή σάλτσα και προσούτο

Πεσκανδρίτσα με λευκή σάλτσα και προσούτο

Υλικά

Υλικά

1,5 κ. πεσκανδρίτσα (ή ροφός ή βλάχος σε μερίδες)

250  γρ. προσούτο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

3 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

1 φλ. γάλα

½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει σχεδόν και να γίνει σαν λευκή μαρμελάδα.

Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το προσούτο σε λεπτές λωρίδες, ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά, ρίχνουμε την πεσκανδρίτσα, σοτάρουμε γρήγορα από όλες τις μεριές και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι τη μέση του ψαριού και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ταπώνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε κουνώντας κυκλικά πού και πού την κατσαρόλα, μέχρι να χωριστεί το κόκκαλο από τη σάρκα.

Βγάζουμε την πεσκανδρίτσα με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να γίνει λεία.

Μεταφέρουμε τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μαζί με βραστές πατάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.