Follow us

Ανοιχτή πίτα με ντοματάκια, φέτα και αρωματικά βότανα

Ανοιχτή πίτα με ντοματάκια, φέτα και αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. ντοματάκια 

1 φλ. φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι 

¾  φλ. ελαιόλαδο

1 συσκευασία κατεψυγμένο φύλλο κρούστας

½ φλ. πάστα ελιάς πράσινη ή μαύρη 

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο

1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος.

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Στρώνουμε 7 φύλλα κρούστας σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, ραντίζοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο και αφήνοντάς τα να κρέμονται έξω από τα χείλη του ταψιού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου με την πάστα ελιάς και τακτοποιούμε τα ντοματάκια με την κομμένη μεριά προς τα πάνω, πολύ σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.

Ρίχνουμε πασπαλιστά τη φέτα και τα αρωματικά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα στρίβοντάς τα, ώστε να δημιουργηθεί ένα «κορδόνι» γύρω από το εσωτερικό μέρος του ταψιού.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.