Υλικά
4 φιλέτα ή φέτες ψαριού 220 -250 γρ./καθένα Υλικά
1 ποτήρι του κρασιού ξηρό βερμούτ
2 φλ. ψιλοκομμένο κολοκύθι
1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
½ φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Ξύσμα ενός λεμονιού
3 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι και το βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τον βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.
Ζεσταίνουμε ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Τηγανίζουμε τα ψάρια για 5 -6 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να γίνουν τρυφερά και χωριστεί το κόκκαλο από τη σάρκα αν χρησιμοποιούμε ψάρι σε φέτα.
Σβήνουμε με το βερμούτ και μόλις εξατμισθεί, βγάζουμε το ψάρι σε πιατέλα.
Σουρώνουμε το λάδι, καθαρίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη και τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ψάρι και τη σάλτσα σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα βασιλικός –ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.