Follow us

Ψάρι στο τηγάνι με σάλτσα από ντοματάκια, βερμούτ και κολοκυθάκι

Ψάρι στο τηγάνι με σάλτσα από ντοματάκια, βερμούτ και κολοκυθάκι

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα ή φέτες ψαριού 220 -250 γρ./καθένα 

1 ποτήρι του κρασιού ξηρό βερμούτ 

2 φλ. ψιλοκομμένο κολοκύθι

1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

½ φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Ξύσμα ενός λεμονιού

3 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι και το βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.

Ανακατεύουμε σε μπολ τον βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.

Ζεσταίνουμε ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

Τηγανίζουμε τα ψάρια για 5 -6 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να γίνουν τρυφερά και χωριστεί το κόκκαλο από τη σάρκα αν χρησιμοποιούμε ψάρι σε φέτα.

Σβήνουμε με το βερμούτ και μόλις εξατμισθεί, βγάζουμε το ψάρι σε πιατέλα.

Σουρώνουμε το λάδι, καθαρίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη και τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ψάρι και τη σάλτσα σε πιάτα.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα βασιλικός –ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.