Υλικά
Υλικά
1 κιλό σέσκουλα, σπανάκι και παντζαρόφυλλα, ψιλοκομμένα
½ κιλό σγουρά αντίδια, ψιλοκομμένα
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
φυλλαράκια από 2 φρέσκα σκορδάκια ή 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
2 κ. σ. καυτερό κόκκινο πιπέρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει με λίγο αλάτι, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, που θα τα χωράει όλα μαζί.
Μόλις το νερό πάρει βράση ζεματάμε τα χόρτα.
Όταν ο όγκος τους μειωθεί στα 5 λεπτά περίπου, τα σουρώνουμε, αλλά κρατάμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν.Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ζεματισμένα χόρτα, τον άνηθο, το δυόσμο και τις πατάτες κι ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το λίγο από το νερό των χόρτων που έχουμε κρατήσει.
Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, τρίβουμε άφθονο μαύρο πιπέρι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα χόρτα να σιγομαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό τους.
Φροντίζουμε όμως να τα ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των χόρτων.
Θ.Τ.