Υλικά
Yλικά για 4-6 άτομα
500 γρ. τρυφερό σπανάκι
150 γρ. διάφορα αρωματικά χόρτα: καυκαλήθρες, μυρώνια, άνηθος, μάραθος, τσουκνίδα
300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 μεγάλα αβγά
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλα ωμά, χοντροτριμμένα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το αχνίζουμε για 4'-5' μαζί με τα κρεμμυδάκια, το ψιλοκόβουμε και το στεγνώνουμε καλά, πιέζοντας (δεν πρέπει να μείνουν υγρά).
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα.
Τα ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος με το σπανάκι.
Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε 1 κ.γ.
κοφτό αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Τα ανακατεύουμε με το μείγμα των χόρτων, τα αμύγδαλα και 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Κομματιάζουμε με πιρούνι το ανθότυρο και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας λίγο, με προσοχή, να γίνει ομοιόμορφο.
Λαδώνουμε μια φόρμα για τάρτες των 23 εκ.
και ρίχνουμε το μείγμα, στρώνοντας την επιφάνεια και ψήνουμε για 25'-30'.
Σερβίρουμε ζεστό/χλιαρό, αλλά τρώγεται και κρύο.