Follow us

Μπραντάδα μπακαλιάρου με αυγοτάραχο Τρικαλινός (του Konstantin Filippou)

Μπραντάδα μπακαλιάρου με αυγοτάραχο Τρικαλινός (του Konstantin Filippou)

Υλικά

Υλικά

400 γρ. μπακαλιάρος αλατισμένος

200 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

ξύσμα από μισό λεμόνι

σαφράν (προαιρετικά)

2 πατάτες μαγειρεμένες και πιεσμένες με πιρούνι

Αφρός μπραντάδας

1 λίτρο από κρέμα γάλακτος, σαφράν και γάλα

3 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ

300 γρ. μαγειρεμένες πατάτες

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες.

Στη συνέχεια τις πιέζουμε με ένα πιρούνι και τις μαγειρεύουμε μαζί με την κρέμα, το σαφράν και το γάλα.

Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, το βάζουμε σε ένα σιφόν και το φορτώνουμε με δύο αμπούλες αζώτου.

Ανακινούμε πολύ καλά και το διατηρούμε ζεστό στους 70 βαθμούς.

Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε χονδρό αλάτι για ένα βράδυ.

Έπειτα βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό για περίπου 10 ώρες.

Αλλάζουμε το νερό μερικές φορές.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα, το σαφράν και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και τον μαγειρεύουμε στο τηγάνι.

Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε κατά μέρος.

Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια αφαιρώντας το δέρμα και τα κόκκαλα. Αναμειγνύουμε το ψάρι με τις πολτοποιημένες πατάτες και το μείγμα ώστε να γίνει μια μάζα που μοιάζει με πουρέ πατάτας.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να αποκτήσει μια λεπτόρρευστη μορφή.

Τελειώνουμε με ξύσμα λεμονιού.Τοποθετούμε τον αφρό μπραντάδας σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζουμε τη μπραντάδα μπακαλιάρου από πάνω και στην κορυφή προσθέτουμε αυγοτάραχο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.