Follow us

Θράψαλα τηγανητά

Θράψαλα τηγανητά

Υλικά

Υλικά

500 γρ. θράψαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

125 ml ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ. σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 χυμό από ½ λεμόνι

40-50ml ούζο

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα θράψαλα, αφαιρούμε τα εντόσθια, τα μάτια και το στόμα, τα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά.

Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και μόλις μαραθεί λίγο, προσθέτουμε τα θράψαλα.

Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά, μόλις αλλάξουν χρώμα κι αρχίσουν να κοκκινίζουν τα σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για λίγο το οινόπνευμα του, προσθέτουμε το λεμόνι και τα μυριστικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν τα θράψαλα μέσα σε αυτή τη σάλτσα για 20-25 λεπτά ακόμα.Σημ. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με 1-2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια.

Θ.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.