X

Χοντρά μακαρόνια με σάλτσα ξιφία και ελιές

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. μπουκατίνι ή άλλα χοντρά μακαρόνια

1 χοντρή φέτα φρέσκου ξιφία περ. 150 γραμμ.

8-10 μαύρες ελιές, κατά προτίμηση Καλαμών (όχι ξυδάτες)

4 φιλετάκια αντσούγιας από λάδι

2-3 σκ. σκόρδου

1 κ.σ. ρίγανη

150 γρ. σάλτσα απλή από φρέσκες ντομάτες (2-3 ντομάτες) ή ανάλογη ντομάτα τριμμένη κουτιού

ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις βάζουμε να βράσουν με λίγο αλάτι σε μέτρια φωτιά, ώστε να χάσουν το νερό τους και να πήξουν ελαφρά.

Καθαρίζουμε το ψάρι απο την πέτσα του και τα κόκκαλα.

Το κόβουμε σε κύβους με πλευρά 1 εκ.

Κόβουμε τις ελιές σε χοντρά κομμάτια, αφαιρώντας το κουκούτσι.

Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε από το λάδι τα φιλέτα της αντσούγιας.

Σ' ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και τα φιλετάκια αντσούγιας και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξανθύνει και να μυρίσει το σκόρδο (περ.

1΄).

Προσθέτουμε τα κομμάτια του ξιφία και τις σκ.σκόρδου ελαφρά πατημένες και τα ροδίζουμε 2'-3' ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τις ελιές, αφήνουμε 2' ακόμα και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 5'.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε al dente (πριν μαλακώσουν πολύ).

Τα ρίχνουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μη διαλυθεί το ψάρι και αφήνουμε 2'-3' εκτός φωτιάς.

Αδειάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.