Υλικά
υλικά
4 χοντρά φιλέτα σολομού
1 1/2 φλ.τσ. κους κους (δημητριακό)
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη κυβάκια
1 λάιμ
από 1/3 κ.γ. κανέλα, κάρι, μοσχοκάρυδο και πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βράζουμε το κους κους με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας 2 κ.σ ελαιόλαδο και αλάτι.
Όταν φουσκώσει, αφρατεύουμε τους κόκκους με ένα πιρούνι και τους ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και το ξύσμα λάιμ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Τις αφαιρούμε μαζί με το λάδι τους και ακουμπάμε στο καυτό τηγάνι τα φιλέτα του σολομού, αλατοπιπερωμένα.
Τα ψήνουμε για 3' από κάθε πλευρά (μπορούμε να τα ψήσουμε και σε τηγάνι με αυλάκια, που βοηθούν να αφαιρεθεί το περιττό λίπος του ψαριού).
Μοιράζουμε στα πιάτα το κους κους και ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Στάζουμε μερικές σταγόνες λάιμ και ρίχνουμε πιπέρι από μύλο.