Υλικά
1 κιλό χοιρινό σπάλα Υλικά
5-6 πράσα
1 κλωνάρι σέλινο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. κρασί λευκό
1/2 κουταλάκι γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα, κόβουμε τις άκρες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.
Κόβουμε τα πράσα και το σέλινο σε κομμάτια δυο εκατοστών περίπου.
Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο, ρίχνουμε το χοιρινό και το κοκκινίζουμε.
Το σβήνουμε με 1/2 φλ.
τσ.
λευκό κρασί και αφήνουμε 2΄, να εξατμιστεί.Αφαιρούμε το κρέας με μια κουτάλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τα πράσα και το σέλινο .Αφήνουμε να σιγοψηθούν , ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τότε, προσθέτουμε ξανά το κρέας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε άλλα 5-6 λεπτά.
Σερβίρουμε την πρασοτηγανιά ζεστή.