Follow us

Tortellini in brodo (από τον Νίκο Δημητροκάλη chef του Dal Professore)

Tortellini in brodo (από τον Νίκο Δημητροκάλη chef του Dal Professore)

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι μαλακό

1 αυγό ολόκληρο

2 κρόκοι αυγού 

1 γρ. αλάτι

για τη γέμιση 

50 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι

50 γρ. κοτ΄πουλο στήθος

50 γρ. μοσχάρι

50 γρ. μορταδέλα 

30 γρ. προσούτο

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο 

20 γρ. βούτυρο 

8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο

Για το ζωμό

1 κότα

1 κλωνάρι σέλερι

1 καρότο

1 κρεμμύδι μέτριο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το μαζεύουμε σε βουναλάκι.

Βάζουμε στο κέντρο το αυγό, τους κρόκους και το αλάτι.

Πλάθουμε τη ζύμη για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει ελαστικότητα.

Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη αφήνουμε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο ούτως ώστε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να μπορούμε να την ανοίξουμε εύκολα. Φτιάχνουμε το ζωμό: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το καρότο καθαρισμένα αλλά όχι κομμένα και την κότα.

Προσθέτουμε 3 lit.

νερό και αφήνουμε να βράσουν για 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά για να μην θολώσει ο ζωμός.

Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Κόβουμε τα κρέατα σε μικρούς κύβους και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το φασκόμηλο για 3 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλέθουμε στο μπλέντερ ή στη μηχανή του κιμά τα κρέατα, το προσούτο και τη μορταδέλα.

Προσθέτουμε στο μίγμα την παρμεζάνα, λίγο μοσχοκάρυδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Φτιάχνουμε τα λαζάνια: Παίρνουμε τη ζύμη που έχει ήδη ξεκουραστεί και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με τον πλάστη ή με τη μηχανή των ζυμαρικών.

Κόβουμε τα φύλλα με μια ροδέλα σε τετράγωνα 5εκ.

Χ 5 εκ.

περίπου.

Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση και κλείνουμε τη ζύμη σε τρίγωνο, πιέζοντας για να σφραγίσουμε τις άκρες.

Στρίβουμε το τρίγωνο γύρω από τα δάχτυλά μας και σχηματίζουμε τα τορελίνι .

Προσοχή! Ανοίγουμε ένα –ένα φύλο κάθε φορά για να μην στεγνώνει η ζύμη.

Βράζουμε τα τορελίνι στο ζωμό για 5 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τα τορελίνι σε ένα βαθύ πιάτο με το ζωμό τους και πασπαλίζουμε από πάνω με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.