Follow us

Χοιρινή παντσέτα γλασσαρισμένη και αγγιναρούλες κονφί με μυκονιάτικο κρασόξυδο και λούζα (συνταγή του Αθηναγόρα Κωστάκου)

Χοιρινή παντσέτα γλασσαρισμένη και αγγιναρούλες κονφί με μυκονιάτικο κρασόξυδο και λούζα (συνταγή του Αθηναγόρα Κωστάκου)

Υλικά

Υλικά

1 κιλό παντσέτα χοιρινή χωρίς πέτσα και κόκκαλα,

1 κουταλιά μέλι, 

1 κουταλιά σκόνη μουστάρδας, 

1 λίτρο χυμό πορτοκάλι, 

1 λίτρο ζωμό κότας,

2 κλωνάρια δεντρολίβανο,

2 σκελίδες σκόρδο, 

1,5 λίτρο ελαιόλαδο, 

1 κουταλιά ζάχαρη, 

5-6 φρέσκιες αγριαγκινάρες, 

500 ml. μυλόξυδο του Ξυδάκη 

3-4 φέτες λούντζα Μυκόνου

 2 κλωνάρια μαϊντανό,

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.

παρασκευή

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το μέλι, την σκόνη μουστάρδα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, το χυμό πορτοκάλι και 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και με αυτό το μείγμα πασαλείβουμε την παντσετα την οποία και τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμών για 3-4 ώρες (ανά μια ώρα προσθέτουμε ζωμό κότας ώστε να μην μας στεγνώσει το κρέας..) Όταν η παντσέτα μας ψηθεί την αφήνουμε να παγώσει και την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ώστε να πάρει χρώμα και να γλασσάρει με τα τελευταία ζουμιά του ψησίματος..Τις αγκινάρες, τις καθαρίζουμε με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρώντας το σκληρό μέρος από το κοτσάνι τα φύλλα και το χνούδι και τις τοποθετούμε σε νερό με χυμό λεμονιού ώστε να μην μαυρίσουν.

Πριν το μαγείρεμα τους, τις στεγνώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο (για άρωμα) και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο.

Τις βράζουμε πολύ σιγά για περίπου 30 λεπτά.

Μετά τις αφαιρούμε, τις κόβουμε σε φέτες και μαρινάρουμε με ξύδι (καλά θα ήταν να το βράζαμε λίγο ώστε να εξατμιστεί και να δυναμώσει) αλάτι , πιπέρι, λίγα φύλλα μαϊντανού και θυμαριού και τις προσθέτουμε πάνω από την παντσέτα μαζί με λεπτές φετούλες λούντζας.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.