Υλικά
Υλικά
1 κιλό παντσέτα χοιρινή χωρίς πέτσα και κόκκαλα,
1 κουταλιά μέλι,
1 κουταλιά σκόνη μουστάρδας,
1 λίτρο χυμό πορτοκάλι,
1 λίτρο ζωμό κότας,
2 κλωνάρια δεντρολίβανο,
2 σκελίδες σκόρδο,
1,5 λίτρο ελαιόλαδο,
1 κουταλιά ζάχαρη,
5-6 φρέσκιες αγριαγκινάρες,
500 ml. μυλόξυδο του Ξυδάκη
3-4 φέτες λούντζα Μυκόνου
2 κλωνάρια μαϊντανό,
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.
παρασκευή
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το μέλι, την σκόνη μουστάρδα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, το χυμό πορτοκάλι και 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και με αυτό το μείγμα πασαλείβουμε την παντσετα την οποία και τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμών για 3-4 ώρες (ανά μια ώρα προσθέτουμε ζωμό κότας ώστε να μην μας στεγνώσει το κρέας..) Όταν η παντσέτα μας ψηθεί την αφήνουμε να παγώσει και την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ώστε να πάρει χρώμα και να γλασσάρει με τα τελευταία ζουμιά του ψησίματος..Τις αγκινάρες, τις καθαρίζουμε με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρώντας το σκληρό μέρος από το κοτσάνι τα φύλλα και το χνούδι και τις τοποθετούμε σε νερό με χυμό λεμονιού ώστε να μην μαυρίσουν.
Πριν το μαγείρεμα τους, τις στεγνώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο (για άρωμα) και τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
Τις βράζουμε πολύ σιγά για περίπου 30 λεπτά.
Μετά τις αφαιρούμε, τις κόβουμε σε φέτες και μαρινάρουμε με ξύδι (καλά θα ήταν να το βράζαμε λίγο ώστε να εξατμιστεί και να δυναμώσει) αλάτι , πιπέρι, λίγα φύλλα μαϊντανού και θυμαριού και τις προσθέτουμε πάνω από την παντσέτα μαζί με λεπτές φετούλες λούντζας.