Follow us

Λουκούμι

Λουκούμι

Υλικά

Υλικά (για 28 τεμάχια)

440 γρ. (2 φλιτζάνια) ζάχαρη

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

60 γρ. (½ φλιτζάνι) κορν φλαουρ

½ κουταλάκι κρεμόριο

2 κουταλάκια ροδόνερο

20 γρ. ψίχα φιστίκια αιγινης, κομμένη στα δυο κατά μήκος

κόκκινο χρώμα τροφίμων

30 γρ. ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη

2 κουταλιές κορν φλαουρ, επιπλέον για την επικάλυψη

Παρασκευή

Όταν περνάς από κάπου για μια γρήγορη επίσκεψη, πολλές φορές σου προσφέρουν αυτό το γλυκό.

Σερβίρεται με ένα ποτήρι νερό.

Τα λουκούμια είναι επίσης ωραία κομμένα σε τετράγωνα κομματάκια, σερβιρισμένα με τον καφέ.

Η Σύρος είναι πολύ γνωστή για τα λουκούμια της.

Συχνά τα αρωματίζουν με τριαντάφυλλο, μαστίχα ή φιστίκι. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Έτσι θα ξέρετε πότε είναι έτοιμο το σιρόπι ζάχαρης. Βάζετε την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα με 185 γρ.

(? φλιτζανιού) νερό.

Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζετε να πάρουν βράση.

Σιγοβράζετε, χωρίς να ανακατεύετε, για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι μια μικρή σταγόνα σιροπιού να είναι μαλακή και να πλάθετε ανάμεσα στα δάκτυλά σας όταν την ρίχνετε σε κρύο νερό (116 βαθμούς σε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).Αναμειγνύετε το κορν φλάουρ και το κρεμόριο σε κατσαρόλα.

Προσθέτετε 375 γρ.

(1½ φλιτζάνι) νερό και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο μίγμα.

Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Προσθέτετε αργά-αργά το σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύετε.

Σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει πολύ και να χρυσίσει ελαφρά, περίπου 60 με 70 λεπτά.

Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει το μίγμα στον πάτο της κατσαρόλας.

Λαδώνετε ταψί 21 x 12 εκ.

με κάθετα πλαϊνά και μετά το στρώνετε με μεμβράνη.

Ρίχνετε το ροδόνερο και τα φιστίκια στο μίγμα, ανακατεύετε και προσθέτετε το χρώμα τροφίμων, σταγόνα-σταγόνα μέχρι το μίγμα να πάρει απαλό ροζ χρώμα.

Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και το αφήνετε στο ψυγείο όλη την νύχτα, σκεπασμένο με τούλι. Αναμειγνύετε την ζάχαρη άχνη και το επιπλέον κορν φλάουρ σε πιάτο.

Κόβετε το λουκούμι σε τετράγωνα κομμάτια 3 εκ.

και τα τυλίγετε με το μίγμα ζάχαρης.

Διατηρούνται για εβδομάδες σε χάρτινο ή τσίγκινο κουτί με σκέπασμα, όχι όμως σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.