Follow us

Ορεκτικό με σολομό και κατίκι

Ορεκτικό με σολομό και κατίκι

Υλικά

υλικά

μαύρο ψωμί ολικής άλεσης, σε μικρά, ομοιόμορφα φετάκια (προτιμάμε να μην είναι αφράτο)

100 γρ. καπνιστός σολομός

350 γρ. κατίκι Δομοκού

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)

λίγο μπρικ, για το γαρνίρισμα

άνηθος

ξύσμα από ένα λεμόνι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Βάζουμε το ψωμί στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε το τυρί με 2 κ.σ ψιλοκομμένο σολομό, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Προσθέτουμε πιπέρι και, αν θέλουμε, λίγο αλάτι.

Μοιράζουμε κουταλιές από το μείγμα στα κρύα ψωμάκια.

Τοποθετούμε επάνω στενές λωρίδες σολομού, κυκλικά.

Στολίζουμε με λίγο μπρικ, άνηθο και ρίχνουμε δυό σταγόνες λεμόνι.

(σημ.

μπορούμε να ετοιμάσουμε τα καναπεδάκια έως και δύο ώρες νωρίτερα, να τα καλύψουμε με μεμβράνη και να τα κρατήσουμε στο ψυγείο).

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.