Υλικά
Υλικά
4 κρίθινα στρογγυλά παξιμάδια
2 φλιτζ. τσ. ξινομυζήθρα
4 ώριμες ντομάτες, στον τρίφτη
2 κ.σ. κάππαρη
1 κ.σ. ρίγανη
1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
16 φιλέτα γαύρου μαρινάτου
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Περνάμε για λίγα δευτερόλεπτα ένα ένα παξιμάδι κάτω από το νερό της βρύσης, τα τινάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
Απλώνουμε από πάνω την ντομάτα, την αλατίζουμε και τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Μοιράζουμε στους ντάκους το τυρί, ρίχνουμε από πάνω ρίγανη, κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απλώνουμε από 4 φιλέτα γαύρου σε σταυρωτό σχήμα.