Υλικά
Υλικά
500 γρ. μασκαρπόνε
500 γρ. ζάχαρη
30 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
5 αβγά, πολύ φρέσκα
1 μικρό ποτήρι ρούμι (κατά προτίμηση σκούρο)
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε λίγο 2 ποτήρια νερό και τα βάζουμε σε μπολ με το ρούμι και τις σταφίδες.
Πρέπει να μείνουν τουλ.
45 λεπτά.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με το σύρμα ή στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθεί.
Στραγγίζουμε τη σταφίδα και κρατάμε το υγρό.
Τη σκουπίζουμε προσεκτικά με χαρτί ή πετσέτα.
Την προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε.Παίρνουμε μια φόρμα χωρίς οπή, βουτάμε αστραπιαία ένα ένα τα μπισκότα στο υγρό της σταφίδας (νερό με ρούμι) και τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας.
Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα και το αφήνουμε στην απλή ψύξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
Μετά το βάζουμε στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί.