Υλικά
½ φλ. ελαιόλαδο Υλικά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, χωρίς τις μεμβράνες και τους σπόρους και ψιλοκομμένη
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
850 γρ. χοντροκομμένος κιμάς από άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες και κομματάκια
3 πιπεριές τσίλι ή κόκκινες καυτερές πιπεριές χωρίς τους σπόρους
½ κ.γλ. τριμμένο κύμινο
1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
3/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι (ή γεμιστές πράσινες ελιές)
2 κοφτές κ.σ. μαύρες σταφίδες
2-3 κ.σ. ξερό λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κύμινο, τη ρίγανη και τις καυτερές πιπεριές και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού.
Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού, και όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Αν έχει υγρά, ανεβάζουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να εξατμιστούν.
Προσθέτουμε τις ελιές και τις σταφίδες και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5-10 λεπτά.
Σερβίρεται με πιλάφι από μαύρα φασόλια και ρύζι, και τηγανητές μπανάνες.Μακρόστενο τραπεζομάντηλο Zara Home.
Πιάτο και μπολ από προσωπική συλλογή.