Υλικά
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμάΥλικά για 6 άτομα
4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο και στυμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρόκο αβγού ελαφρά χτυπημένος
2 κουτ. σούπας ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για αλεύρωμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το ψωμί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, τον κρόκο του αβγού, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και τον κιμά και ζυμώνετε τα υλικά.
Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες και τους αφήνετε στο ψυγείο για 30 προτού τους τηγανίσετε.
Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο, αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους περνάτε από απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι τους.