Follow us

Λαβράκι αλανιάρικο a la nage

Εορταστικό δείπνο πρώτη θέση λούσο! Ταξιδεύουμε στον πύργο της Moet & Chandon και μυούμαστε στο σύμβολο της σαμπάνιας Dom Perignon. Συνέντευξη με τον head chef του οίκου, Pascal Tingaud, και ένα signe μενού πέντε πιάτων για το τραπέζι σας μόνο.

Λαβράκι αλανιάρικο a la nage

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φέτες λαβράκι 160-180 γρ.

2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα

250 γρ. πράσα ψιλοκομμένα

25 γρ. βούτυρο

200 ml σαμπάνια Brut Imperial

100 γρ. βούτυρο καλά ψυγμένο

100 γρ. φρέσκο κόλιαντρο

Αλάτι, Λευκό πιπέρι

Νage

100 γρ. καρότα

100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

50 γρ. μικρά κρεμμύδια

300 ml σαμπάνια Brυt Imperial

100 ml ξίδι σαμπάνιας

10 γρ. λευκό πιπέρι χοντροσπαμένο

μπουκέ γκαρνί (αρωματικά)

Παρασκευή

Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα 25 γρ.

βουτύρου για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε τα πράσα και τη σαμπάνια και αλατοπιπερώνουμε.

Καλύπτουμε το σκεύος και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, για 15 λεπτά.

Αφού βγάλουμε τα πράσα, το αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά αρκετά λεπτά.

Τα βράζουμε για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη σαμπάνια, το ξίδι, το πιπέρι και το μπουκέ γκαρνί.

Το αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.

Παίρνουμε τα 2/3 από το ζωμό των λαχανικών, βράζουμε μέχρι το μίγμα να μειωθεί στο μισό, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, αρκετά κρύο και σε μικρά κομματάκια, ανακατεύοντας διαρκώς τη σάλτσα.

Προσθέτουμε το κόλιαντρο, που έχουμε ψιλοκόψει, και τσεκάρουμε το αλατοπίπερο.

Ψήνουμε το λαβράκι σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.

Βάζουμε τα πράσα στο κέντρο των πιάτων, από πάνω του το ψάρι και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.

Σερβίρουμε τη σάλτσα ξεχωριστά, σε μια σαλτσιέρα πολύ καυτή.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.