X

Κρύα καρμπονάρα με καπνιστό ξιφία από τον Έκτορα Μποτρίνι

H pasta δεν είναι απλώς ένα πασπαρτού υλικό, αλλά ένα επίπεδο γευστικής έκφρασης που μιλάει σε όλες τις γλώσσες, όπως η τέχνη. Ζητήσαμε από τρεις pasta chefs, τον Δημήτρη Καραγιάννη (Boschetto), τον Έκτορα Μποτρίνι (Etrusco) και τον Μίλτο Κιούκα (Piazza Mela), να μας δώσουν –σε δική τους σύνθεση– δύο συνταγές: μία καθημερινή, αλλά αποδοσμένη con gusto, και μία πιο δημιουργική εκδοχή, που χρήζει... επισήμου ενδύματος.

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

200 γρ. καπνιστό ξιφία, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

200 γρ. σπαγκέτι

2 αβγά (τους κρόκους)

50 γρ. κρέμα γάλακτος

20 γρ. παρμεζάνα

100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

Λίγο μοσχοκάρυδο

200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Παρασκευή

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.

Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε το τυρί.

Σοτάρουμε το μπέικον και όταν ψηθεί, προσθέτουμε τα μακαρόνια.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας καλά.

Τοποθετούμε την καρμπονάρα σε μια τετράγωνη φόρμα και την παγώνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.


Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.

Όταν παγώσει η καρμπονάρα, την κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε πάνω από κάθε κομμάτι το καρπάτσιο ξιφία.

Βάζουμε πάνω από τον ξιφία ένα κουταλάκι του γλυκού τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τελειώνουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.

Η καρμπονάρα από τη φύση της πρέπει να είναι ζεστή, όμως εδώ παίρνει τη μορφή μιας πεντανόστιμης τερίνας, που συνδυάζεται ιδανικά με τον καπνιστό ξιφία.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.