Follow us

Ταρτάκι με κρεμμύδι (Σπονδή)

Γαστρονομικά αραβουργήματα σε πιρούνια, κουτάλια, τσοπ-στικς, φλιτζάνια του καφέ... Τα εστιατόρια μας καλωσορίζουν όλο και συχνότερα με μπουκιές (και συχώριο!) που στέλνουν πριν την ώρα του τον ουρανίσκο στα ύψη. Διαλέξαμε και φέρνουμε στο τραπέζι σας τα amuse-bouches δέκα αθηναϊκών εστιατορίων που παίζουν δυνατά το σπινθηροβόλο παιχνίδι της signe μπουκιάς.

Ταρτάκι με κρεμμύδι (Σπονδή)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κομμάτι σφολιάτα 20Χ20

1 νεροκρέμμυδο λευκό

40 γρ. κρέμα γάλακτος

Λίγο μοσχοκάρυδο

2 γρ. αλάτι

2 γρ. πιπέρι

10 γρ. λάδι

20 γρ. παρμεζάνα

Παρασκευή

Κόβουμε τη σφολιάτα σε στρογγυλά κομμάτια, τα βάζουμε σε φορμάκια και ψήνουμε στους 170°C για 10 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε (χωρίς να πάρει χρώμα).

Προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.



Αφήνουμε 2 λεπτά ακόμη και κατόπιν γεμίζουμε τα ψημένα ταρτάκια, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ροδίζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.