Follow us

Χτένια με πικάντικη μαγιονέζα: «Scallops with creamy spicy sauce»

Οι διάσημοι φαν του παραληρούν, τα δεκατρία «Nobu» του εξακοντίζουν το ζεν στο γαστρονομικό διάστημα, ο ίδιος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο καυτός σεφ-εστιάτορας παγκοσμίως. Κυρίες και κύριοι, καλωσορίσατε στο θαυμαστό σύμπαν του Nobuyuki Matsuhisa: του πιο ανοικτόμυαλου Ιάπωνα στον πλανήτη!

Χτένια με πικάντικη μαγιονέζα: «Scallops with creamy spicy sauce»

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μεγάλα χτένια με το κέλυφός τους

200 γρ. γιαπωνέζικα μανιτάρια enoki (ή λεπτοκομμένα siitake)

4 κ.σ. αβγά ρέγγας ή αστακού

4 κ.γλ. ψιλοκομμένο φύκι νόρι

5 κ.σ. + 1 κ.γλ. πικάντικη μαγιονέζα

Φύκια για γαρνιτούρα

2 limes κομμένα στη μέση


Πικάντικη μαγιονέζα (1 φλιτζάνι)

2 κρόκοι αβγού

1/2 κ.γλ. αλάτι

Άσπρο πιπέρι

2 κ.γλ. ρυζόξιδο

200 ml λάδι σόγιας

1 κ.σ. + 1 κ.γλ. τσίλι σος με σκόρδο (σουρωμένη)


Special Υλικό

Enoki: νοστιμότατα επιμήκη γιαπωνέζικα μανιτάρια (θα τα βρείτε μόνο σε κονσέρβα).

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.

Βγάζουμε τα χτένια από το κέλυφός τους και τα καθαρίζουμε.

Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.

Φυλάμε τα κελύφη και τα καθαρίζουμε πολύ καλά.

Κόβουμε κάθε χτένι σε 4 φέτες.

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Απλώνουμε τα μανιτάρια στα κελύφη, πάνω τους τα χτένια και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε πάνω τους τα αβγά των ψαριών, τα φύκια και, τέλος, την πικάντικη μαγιονέζα.

Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα.



Πικάντικη μαγιονέζα
Φτιάχνουμε τη μαγιονέζα χτυπώντας τα αβγά με το σύρμα και προσθέτοντας αλάτι, λίγο πιπέρι και ρυζόξιδο.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, χτυπώντας, και προσέχοντας να μη χωρίσει η μαγιονέζα.

Κατόπιν ανακατεύουμε την τσίλι σος.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.